3 mars 2018

Joakim jobbar på båten idag och Eva sitter hemma med astmabesvär, hon passar på att jobba lite med bloggen.

Joakim placerar ut bränslefilter, vattenfilter och sjövattenfilter under diskhon. Vi har köpt en watermaker, en begagnat i fint skick. Vi har även införskaffad en varmvattenberedare, fanns ingen innan, och ska fixa till toaletten så vi kan duscha där. Vattenpump för att pumpa ur vatten från duschen ska också installeras. Vi har bytt och tätat alla fönster för dem läckte, har tätat om alla luckor och beslag. Vi tyckte det luktade mögel så vi tog ner alla innertak som visade sig vara vattenskadade. Nu sitter det uppe nya fräscha tak. Båda ventilena i kabinen har fått nya mässingbeslag. Alla gamla elkablar och slangar är urdragna, har delvis dragit in nya kablar men allt är inte klart än. Joakim och hans pappa har renoverat inombordsmotorn så den går som en klocka nu. Den ska bara sättas tillbaka igen. Utombordaren till dingen har fått en genomgång den med fast vi tror vi byter ut den till en starkare och nyare modell. Vi har köpt ny rigg, den gamla var sedan båten var ny, 1982, så det var nog dags. Istället för roddrigg blev det vajer, vi valde vajer för man lättare kan se om en vajer är på väg att ge sig vilket man inte gör på roddriggen. Roddriggen är mycket tystare men å andra sidan så går den av utan förvarning. Vi gick även upp en dimension i storlek, 10 mm, för att minska risken för utmattning av riggen. Det går i princip att lyfta båten i en enda vajer så det känns tryggt när det börjar bli hög sjö och mycket vind.

Sprayhooden som följde med båten var trasig så vi fick en ny av den förra ägaren. Nya gardiner är sydda från gardiner vi hade hemma, återvinning tycker vi om.

Båtens gamla stormsegel var i dåligt skick så vi köpte nya speciellt anpassade segel för våra behov. En stormfock och ett trysegel blev det. Det nya tryseglet sitter på en egen skena som Joakim poppnitat fast i masten så det kan hissas oberoende av storseglet. Stormfocken sitter på ett kutterstag, det gör så att vi kan förbereda allt inför dåligt väder.

Bilden under är från när vi rev ner alla gamla tapeter och vi slipade bort limmet och tapet som satt kvar.

6 reaktioner till “3 mars 2018

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s