Farväl Shetland ❤

Nu är det dags att ge sig av från Lerwick. Vi har haft en fantastisk vecka här med fint väder och vacker natur. Vi har träffat på många trevliga människor och haft många härliga upplevelser. Lite vemodigt är det att lämna. Maten har väl varit sådär men det har vägts upp av fin atmosfär och trevlig personal. Inför avresa har vi stuvat och bakat bröd. Nu vet vi ju lite mer än sist överfart om hur vi ska stuva och vad vi äter.

Vi räknar med lite mer sjösjuka på denna överfarten än förra, så vi har tagit sjösjukepiller. Det har blåst hela veckan så vi räknar med att det mycket vågor ute på nordsjön.

Det låg ett stort kryssningfartyg utanför hamnen igår. Det var otroligt många resande på det fartyget. Många bussar som körde runt på öarna med turister. Det kommer in ca 200 kryssningsfartyg till Lerwick i året.

Under tiden vi stod och tittade på när besättningen skjutsade ut resande till fartyget så träffade vi på våra trevliga båtgrannar. Dom berättade att dom hade träffat på ett ungt norskt par som var på sin första etapp av sin jorden runt segling. Efter vi hade ätit middag gick vi ner och tittade på deras båt, en Amel Kirk 36. Vi träffade på paret och hann att få pratat lite med dom innan dom skulle iväg att äta middag. Vi fick deras hemsideadress så det ska bli riktigt kul att följa deras resa.

Nu ser vi fram emot att sätta segel igen. Vi sätter kursen mot Norge och sydspetsen på Karmöy, nordväst om Stavanger. Vi räknar med att vara där i morgon eftermiddag/kväll om allt går bra. Tanken var ju att segla söderut från Lerwick till Fair Isle och Skottland, men då får vi motvind och får gå för motor hela vägen. Vi beslöt oss för att ta den turen nästa år istället.

Nu tankar vi bränsle så vi har till hemresan, det ser ut att bli stiltje enligt väderappen mitt ute på så då går vi för motor den stunden.

Utsikt från hamnen

2 reaktioner till “Farväl Shetland ❤

  1. God tur og velkommen til norske farvann, selv om det bare blir en liten stund. Håper dere får fin vind og passe surfebølger som sender dere østover i pent tempo 😀.

    Gilla

    1. Hei kjære bror 😍. Takk for det 💕. Vi fikk god vind og er nå i Stavanger. Fin by! Vi drar oss sørover etter hvert men först skal vi kikke litt i byen. Hørte att du også var på vei sørover, håper det ikke bare har vært jobb på hytta, at dere har fått koset dere skikkelig og slappet av. Ha en god tur hjem og kjør pent. Joakim hilser. Klem fra oss på Amiga ❤

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s