Hemma bra, borta bäst..eller?

Efter en god pizza till kvällsmat och en god natt sömn var vi pigga på att komma igång med dagens göromål. Vi tog med oss tvättsäcken, som var ganska full nu, och gick upp till huset. Huset såg fint ut efter sista hyresgästerna. Vi duschade, startade en tvätt och Joakim åkte till Smögen för att beställa nya kablar och kontakter. Eva gick ner till Amiga och gjorde brunch. Det var skönt att sitta ner och äta i lugn och ro, utan att behöva hålla i allt som var löst. Vi njöt av kaffet och pratade om resan som varit, vädret som kommer och hur vi bäst ska utnyttja våra sista veckor på semestern.

Eva längtade efter att träffa sonen så hon åkte och hälsade på honom innan han skulle iväg på jobb. Mysigt!

På eftermiddagen kom världens bästa Helena på kaffe och vi fick höra om hennes tredagars vandring i norska fjällen och hon fick höra om våran fina resa till havs. Strax efter att Helena åkt kom Joakims härliga föräldrar, dom hade med sig ljuvliga wienerbröd. Då blev det mer kaffe och prat. Det så mysigt att få besök på båten, vi vill nästan inte flytta hem till huset igen. Vi stortrivs på Amiga.

Vi bestämde oss för att åka till Smögen och köpa räkor till kvällsmat, det var en sådan varm god kväll att sitta ute och äta räkor och dricka ett glas vin.

Vi hittade parkering direkt fast det var mycket folk på ön. Vi var sugna på mjukglass så vi köpte en var och gick på bryggan för att kolla på alla båtar som låg där. Vi stannade till vid en Svanbåt som ett tyskt par ägde, fick pratat lite med dem innan vi strosade vidare. Traff på flera bekanta och bäst av allt, när vi skulle köpa räkor kunde vi köpa dom av Evas son. Hon passade på att pussa på honom innan vi åkte hem till båten och dukade fram en lyxmåltid. Inga konserver, det var helt underbart med färsk mat 🙂.

Lite senare kom båtgrannen, Stefan och Ann-Christine med fyra stora makriller som vi skar fina filéer av. Fick även med lever som vi ska steka, det har vi aldrig provat förut. Det blir finfin middag i morgon.

Vi hoppas att kablarna till plottern kommer tills på fredag, så vi kan ge oss iväg på lördag. Det ska blåsa stark kuling på fredag så då ligger vi bäst i hamn.

Nöjd och mätt kapten.

Fina fisken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s