Vardagsrutiner.

Efter vi hade kommit hem från vårat sommaräventyr till havs, visade väderprognosen sämre väder med både regn och lite vind. Vi bestämde oss för att stanna kvar i hemmahamnen och börja fixa de sakerna i båten som vi hade skrivit på ”att göra” listan.

Vi började så smått att flytta tillbaka till huset och det kändes helt okej trots att vi trivs så bra i båten. Det ju en hel del saker som ska tillbaka på plats i huset och massor av saker från båten som ska vinterförvaras.

Så snart båten var tömd började Joakim att installera watermakern. Den blev monterad men ej kopplad innan Joakim kände att nu fick det vara bra några dagar. Han behövde återhämta sig och smälta alla intryck. Eva började att plocka fram kläder, sänglinnen, handdukar o.dyl. innan hon bestämde sig för att hålla sin make sällskap i soffan och titta på film. Vi behövde båda två återhämtning.

Efter några dagars vila med lite utflyckter med bilen, långpromenader, filmtittande med vin och god mat kom energin tillbaka. Lagom till det var dags att börja jobba igen. Det kändes bra att börja jobba och komma in i vardagsrutiner igen.

Nu går tiden väldigt fort och det mindre än ett år till vi ska segla ut i stora världen. Båten har kostat oss mer än vi hade tänkt så det finns en risk att vi inte får ihop ekonomin till sagda datum och år. Vi kanske får bo i båten en vinter så resan inte blir av förrän 2020. Men då får det bli så, även om det känns bedrövligt. Vi är båda införstådd med det och försöker tänka positivt, vi kommer ju iväg även om vi måste vänta ett år till.

Nästa projekt är att renovera båda badrummen i huset men det har vi sparat till så dom pengarna behöver vi inte ta av resekassan. Badrummen är i stort behov av renovering innan försäljning så det kommer vi inte ifrån.

Våran loggbok är en viktig del av långsegling. Loggboken är våran backup, där ser man om avdriften är stor och om vi har rätt kurs. Havsströmmarna kan ju föra oss längre från målet, då får vi korrigera kursen. Vi skriver ner hur många timmar vi gått för motor, då vet vi också hur mycket bränsle vi har kvar. Barometern kan indikera ändringar i väder och vind.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s