Renovering och framtidstro!

Nu är det länge sedan vi var ute och seglade känns det som. Vi längtar tills vi ska segla dagar i sträck. Vi har redan haft de första höststormarna med vindbyar upp mot 32 m/s. Vi var nere och kollade till båten och det så bra ut. När vinden lagt sig några dagar senare bestämde Joakim sig för att ta av seglen för att köra dem ner till Göteborg för översyn. Det visade sig att bomkapellet hade fladdra så mycket i vinden att det skavt ett litet hål i seglet. Bomkapellet var hål i på flera ställen, men det har varit ganska risigt sen innan så det tänkte vi ändå byta ut. Northsail ska laga storen och sy på nytt uv-skydd på genuan.

Hemmavid har vi kommit igång med renovering av tvättstuga och badrum. Det blir lite kaos med nyinköpta badrumsinteriör högt och lågt i huset, men det ska nog inte dröja så länge förrän det klart. Tur vi har två badrum.

Vi har ältat frågan om pengar i dagar, hur vi ska göra om vi inte får ihop pengar till hela resan. Om vi ska börja att vaccinera oss eller om det bortkastade pengar. Men nu har vi bestämt oss! Vi lämnar den 1 juli 2019 som planerat oavsett om pengarna finns eller ej. Om det visar sig att vi inte har så det räcker får vi väl jobba ett tag, antingen att vi åker hem till Sverige eller Norge och jobbar eller så ser vi vad som finns där vi är när det dags.

Känslan när vi väl bestämt oss var obeskrivlig, det närmaste man kan komma en fysisk känsla var väl att en stor tyngd lyftes från våra axlar.

Eva ringde till Hälsobolaget i Uddevalla och bokade tider för vaccinationer. Vi hade sedan ett år tillbaka skickat en lista över vilka länder vi troligen kommer besöka för att vaccinationssköterskan kunde lägga ett vaccinationsprogram. Hon fick beställa in vissa vacciner som dem inte hade på lager. Först ut var Eva, första vaccinerna var TwinRix 3 och gula febern. Eva hade fått de två första av TwinRix innan hon åkte till Thailand 2008. Dom är för hepatit A och B. Nästa dag var det Joakims tur, han fick TwinRix 1 och gula febern. Om en månad ska han ta nummer två. Nästa beslut som ska tas är om vi ska vaccinera oss mot japansk encefalit, vilket är en myggburen sjukdom som angriper hjärnan och nervsystemet. Det är ingen stor risk att bli smittad men om man blir det så dör 1/3 av dom smittade, 1/3 får svåra nervskador och 1/3 klarar sig utan komplikationer. Vi bestämde oss ganska snabbt att vi tar även den. Den är ganska dyr men det nog en liten kostnad i jämförelse med vad kostnaden kan bli.

Eva har kommit igång med träningen för hon upptäckte att det var väldigt tungt att skota segel och för att det ska gå lättare behövdes lite större muskler.

Simon är lite sugen på att flytta till Göteborg när han är färdig med gymnasiet, och jobba ett år innan han läser vidare. Det inte lätt att veta vad man ska bli när man blir stor så det nog inte dumt att prova på att jobba lite innan han bestämmer sig. Vi har börjat titta lite på lägenheter.

Vi har även bokat biljetter till Senja i nord norge över jul. Eva har letat efter tåg och även kollat hurtigrutten men det blev flyg istället. Inte bra för miljön men vi har inte flugit på många år och dom andra alternativen var så dyra eller så fanns det inte biljetter. Det fick bli flyg.

2 reaktioner till “Renovering och framtidstro!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s