247 dagar kvar!

Dagarna går i rasande fart. Bara 247 dagar kvar till avresa.

Just nu känns det som att vi bara äter, jobbar och sover. Jobbar vi inte på våra jobb så arbetar vi hemma. Men vi får mycket gjort så vi har en god känsla även om det strävsamt. På Evas jobb är det stora förändringar på gång, det ska sparas pengar så nu är hela verksamheten under förändring, igen. Det är spännande, slitsamt och upplyftande på samma gång. Joakim har mycket att göra på sitt jobb, samtidigt som vi diskuterar och försöker lösa hur vi bäst gör med försäljning av hus och firma. En sak är säkert, inget är normalt längre och vi älskar det. Vi har vuxet ihop till att närmast bli ett, vi drar åt samma håll hela tiden. En obeskrivlig härlig känsla, att vara två själar med samma tankar och drömmar. Vi växer som personer och älskar livet. Tänk att det kan hända så mycket med ens tankesätt bara med att bestämma sig för en sak. Allt som är jobbigt löser vi, och allt som är lätt njuter vi av. Och varje sak vi gör tar oss närmare målet. Vi är lyckligt lottade som bor i en del av världen där vi kan möjliggöra våra drömmar.

Efter vi hade varit med på radion ringde GT och ville ha en intervju. Vi skickade bilder och intervjuades via telefon. Reportern skulle höra av sig när det var dags att publicera artikeln. Vi har inte hört något än så vi får väl se om det blir något. Det vore roligt att kunna inspirera andra att följa sina drömmar, oavsett vilka drömmar man har.

Många frågar hur vi känner för att komma hem till ingenting, i och med vi såld allt vi har. Vi kanske är naiva men förhoppningsvis ska vi fortsätta bo på båten tills vi inte vill segla mer. Sen ligger ju hela världen där, vi kan tågluffa, cykla eller vandra tills vi tröttnar på det. Så länge vi inte äger så mycket så behöver vi inte så mycket pengar. Vi kommer vänja oss vid att alltid ha en lätt mögeldoft i våra kläder, att våran bostad rör på sig och bäst av allt, vi kommer vara tillsammans om allt och alla beslut som ska tas.

Nu närmar sig vintern och kylan så vi flyttade båten till Kungshamn, där den ligger mer skyddat än hemma vid Väjerns brygga. Det är lite mer strömt i hamnen så det fryser inte lika fort i hamnen i Kungshamn som det gör på östra sidan. När vi kom med båten till Kungshamn i torsdags så låg det en annan segelbåt där, som kom från Tyskland. Vi gick bort och hälsade på. Det var två unga killar som precis blivit klar med sina studier och satte i verket sina drömmar, att segla till Lofoten, Island och ner längs Amerikas kust. En spännande resa, att tillbringa vintern i segelbåt i nord Norge där dom skulle klättra och åka skidor måste vara häftigt och en smula kallt. Vi följer dom på Youtube under namnet vertizontal.de. Inspirerande och lockande tyckte Joakim. Eva som kommer från nord Norge tyckte att det ska bli skönt att segla söderut.

3 reaktioner till “247 dagar kvar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s