Husförsäljning och trevliga kvällar.

Det blir mer och mer påtagligt att vi närmar oss vårat stora äventyr. Vi har äntligen bestämd oss för att sälja huset via mäklare och inte privat. Vi känner att vi har inte tiden och orken till att sälja privat. Skönt att äntligen tagit ännu ett viktigt beslut. Nu när beslutet är fattat blev det ännu mer påtagligt att vi närmar oss avresedagen, som vi längtar.

Men innan dess är det mycket som ska göras. Alla privata bilder ska tas ner och ersättas av annat. Det är ju inte så svårt kan tyckas men när vi har en hel vägg!! med foto av familjen så blev det ju en del tankemöda och jobb. Nåja, alla 42 bilder plockades ner, det sorterades ut de bilder som skulle hängas upp i båten, och hängde upp andra saker på den tomma väggen. Bilder har fått bytt plats, ramar har fått nytt innehåll och blommor ska köpas in. Vi ska ha fotografering av huset inom kort och då ska det ej vara julpyntat. Det kliar i fingrarna att få hänga upp julbelysning och julgardiner, men det bara att smöra sig med tålamod. Egentligen behöver vi inte pynta till jul, vi ska ju fira jul i nord Norge. Men vi måste ändå sortera och göra oss av med massor av julsaker så då kan vi lika gärna pynta och njuta av advent och nyår i huset en sista gång. Lite vemodigt men samtidigt så underbart.

Amiga har fått en avfuktare som heter ”duga”. Den gör ett fantastiskt jobb med att hålla båten torr invändigt. Joakim har tejpat alla ventiler så att så lite fuktig luft som möjligt kommer in i båten. Han har även startat värmaren så det ca 10 grader i båten. Vi tenker att utpå nyåret börjar vi hänga upp bilder och packa upp böcker o.dyl. så båten börjar likna ett hem. Det viktigt för oss, att känna att båten blir ett hem när vi nu säljer huset. Det ska bli så spännande.

Joakim hade turen att hitta gästflaggor till ett bra pris på nätet. Plötsligt här om dagen låg det ett stort paket på köksbordet. Det var 67 nya fina flaggor till de länder vi tänker besöka. Nu fattas bara Q flaggan och Kap Verde flaggan. Q flaggan är gul och används när vi anländer nya länder. Den betyder ”mitt fartyg är fritt från smitta och jag begär rätt till fri landsättning.” Först när vi har klarerat in i nya landet får vi ta ner den.

Vi har haft mycket trevligt besök från Smögen, ett par som med sina två tonåringar har seglat över atlanten, längs med USA’s kust, och hem via Azorerna. De var iväg under ett års tid. Vi fick mycket bra tips och många fina historier under den kvällen. Många fina presenter blant annat en jättefin kokbok som vi kommer använda mycket.

Joakims far fyllde 80 år för en tid sedan. Vi samlades på Ulkeröds gård och hyrde deras kåta för en grillkväll. Vilken kväll det blev. En underbar kväll med mycket skratt och god mat och dryck. Kan varmt rekommendera denna gård. Vilket ställe! Och vilken härlig familj att vara där med!

Eva hade även bokat in en kväll med sina förra detta arbetskamrater som hon saknat mycket. Det blev en helt fantastiskt trevlig och rolig kväll på Smögen. Tack alla inblandade!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s