Jul och sånt.

I skrivandets stund är det bara 178 dagar kvar till avfärd. Som vi längtar tills vi kan flytta in i båten. Mycket har hänt senaste månaden.

TV4Nyheterna journalist Anneli Adquist och kameraman Johan Paulsson kom på besök och intervjuade oss angåande våran jorden runt resa. Det blev ett mycket trevligt och professionellt inslag på dryga två minuter som sändes på TV4Nyheterna den 29 december. Vi var inte hemma i Sverige då så vi såg inslaget via tv4play.

Som tidigare nämnt så firade vi jul i nord Norge vilket var precis den semester vi behövde. Vi fick uppleva norrsken första kvällen vi var på Senja, tyvärr var det mulet resten av kvällarna så det blev bara den kvällen. Men vi var så nöjda ändå. Norrsken är så vackert och magiskt där det fladdrar över himlen. Om det är stilla så kan man höra det med.

Det är korta dagar med ljus, började ljusna vid 10 tiden på förmiddagen och vid 14 tiden var det mörkt igen. Både Simon och Joakim blev ganska förvirrade när det gällde tiden på dagen. När klockan var 14 tyckte de att det kändes som den var 19 på kvällen. Men efter några dagar vande dom sig. Vi tog oss upp på en liten fjälltopp, Varden, en av dagarna under dom få timmarna det var någorlunda dagsljus. Vi hann tyvärr inte hälsa på alla vi ville men vi fick umgås med systrarna till Eva och syskonbarnen. Det blev en härlig återförening som uppskattades mycket av oss. Två besök till Evas väninna, Sissel, sedan många år tillbaka hanns med och det var skratt, minnen och tårar, blandat med så mycket glädje. Sissel hade inte suttit med händerna i knät, hon hade i tre dagar försökt få tag i Troms Folkeblad för att tipsa om våran resa. Hon lyckades till slut. Dagen innan vi skulle åka hem ringer telefonen och tidningen ville intervjua oss, vilket vi tyckte var roligt. Tidningen kom ut på nyårsafton morgon och vi fick skickat tidningen hem till Sverige så vi kunde se hur intervjun blev. Vi blev mycket överraskad över att se oss på framsidan av tidningen och ett mittuppslag.

Lite vemodigt var det att lämna nord Norge samtidigt som vi kände oss redo att göra färdigt dom småsaker som skulle göras på huset, börja planera inredningen i båten och fortsätta sälja våra ägodelar.

Vi har haft våran första visning på huset och nästa visning är inom kort. Vi har nästan dagligen varit inom Amiga och Joakims tankar kretsar hela tiden kring båten och Amigas utrustning. Det är bara jobbet som hindrar honom från att jobba heltid med vårat jorden runt projekt. Det är otroligt mycket som ska göras innan vi reser men tar vi en dag i taget och en sak i taget så går det otroligt bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s