När barn blir unga vuxna

Våra barn har vuxit till sig och blivit unga vuxna och på ett sätt är det lite sorgligt men ändå skönt. 
De har utvecklats till att bli fina ungdomar som är på väg någonstans i livet. Färdigutbildat är två av dem, i alla fall för tillfället. En läser högskola och en håller precis nu på att ta studenten.
Beslutet vi tog att vi ville segla jorden runt togs med just det i tankarna att våra barn börjar bli vuxna. 
Vi är båda skilda och har barn från tidigare äktenskap vilket ger oss möjligheten att kunna segla länge, för barnen har ändå någon av föräldrarna här hemma. 
Vi får ofta frågan om hur våra nära och kära har tagit emot nyheten om långseglingen. Vi tycker att dem har tagit det fantastiskt bra. Visst har det funnits en del oro för hur det ska gå på stormiga hav,
och det har vi kunnat besvara med att visa all vår säkerhetsutrustning ombord på Amiga. Vi tror att det har givit en hel del lugnande svar på deras oro.
I skrivande stund är det bara 26 dagar kvar och det känns som kontakten med barnen är viktigare än någonsin. Det är lite svårt att begripa för oss alla att vi är på väg snart. Men vi märker att det börjar
närma sig för nu börjar uppmärksamheten omkring oss bli större. Mer om det i ett senare inlägg. Det som känns så otroligt skönt för våran del är att både familj och vänner, framförallt barnen, stöttar oss i vårt beslut.
Vi kommer sakna dem alla oerhört mycket och hoppas på många och långa besök i varmare breddgrader.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s