Äntligen är vi iväg!!!

30 juni 2019

Det var en väldigt trevlig sista dag på Väjern. Med skumpa vid Väjerns båtklubb. Det var roligt att så många kom för att kika när vi gav oss iväg. Och det blev överväldigande när vi gav oss iväg. Så när vi väl kastade loss så lipade vi båda två ända till Sotekanalen. Vi har båda kämpat hårt sista tiden för att bli färdiga i tid, så det va gott att äntligen komma iväg.

Väl inne i Sotekanalen infann sig lugnet och vi kände oss fria, som en fjäril som precis har brottat sig ur sin puppa och väntar på att vingarna ska torka.

Flera båtar följde efter en bit och det stod bekanta och vinkade ut med kanalen.

Vi kände oss inte alls redo för segling, dom sista sakerna hade vi bara stuvat in i båten för att få det med oss och vi har ju bara seglat 2 gånger i vår. Men när vi kom ur kanalen rullade vi ut lite på genuan för att få tyst på motorn, det är alltid lika gott.

Vi hade ju 10-12 m/s akterlig vind så det tutade på ganska bra, nu börjar det ju bli roligt igen. Vi tänkte gå till Hamburgsund för vi hade ju nästan ingen mat ombord, det hans ju inte med det häller. Så jag får citera ett uttryck som Eva hade läst ”om man har full kontroll hela tiden kör man för sakta”. Kanske passar det in på oss.

Förbi Valö huvud rörde sig Amiga mjukt och fint, kändes ännu bättre nu när hon var lastad.

Vi kom till Hamburgsund men där va det trångt och blåsigt. Blä, här vill vi inte ligga. Vi seglar vidare och funderar på om vi har någon mat alls i båten så vi kan segla upp till Havstenssund.

Raka vägen till Trossö fick det bli. I med ankaret och där var det nästan helt lä, så gott. En landaröl på fördäck fick det bli i solskenet.

Nu skulle det firas med vad som fanns i båten. Fulpasta och köttfärssås på burk va det lyxigaste vi kunde frambringa. Men mat måste vi ju ha. Vi somnade tidigt.

Vilken härlig start på våran resa

Jocke och Eva 2.0

6 reaktioner till “Äntligen är vi iväg!!!

  1. Alldeles alldeles underbart💟jag tycker det är så fint, ni väljer verkligen att få LEVA tillsammans och allt ni kommer att få uppleva delar ni resten av era liv! Om 20 år sitter ni och minns just denna dagen och ler stolt, Vi gjorde det! Vi vågade!💟Det ska bli så roligt att få följa med på eran drömresa! 💟Härifrån, puss o kram 💟

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s