Hemma igen

Våran snabba hemkomst gjorde att dem som hade planerat att möta oss missade det, fick vi veta senare. Det var egentligen inget vi tänkte på för vi hade fullt upp med alla problem med båten och vi var så otroligt glada för att äntligen vara hemma igen, och slippa alla olika regler och karantäner i olika länder. Samtidig var det sorgligt för nu var våran resa slut, iallafall för denna gång. Strax efter vi anlänt kommer Joakims föräldrar och familj och välkomnade oss hem. Det var otroligt skönt att se dem igen. Det var svårt att inte få kramas men vi var så glada för att se dem igen. Vi hade saknat våra familjer väldigt mycket under hemresan.

Eftersom dagarna gick träffade vi familj och vänner på avstånd. Vi var bjudna hem till släkt och vänner på middagar och grillkvällar. Det var underbart att träffa alla igen. Ingemar och Carina fixade två begagnade cyklar åt oss och vi fick tillbaka bilen från familjen Vangenmo, som vi givit bort året innan. Vi renoverade både bil och cyklar så nu var vi mobila även på land. Joakim fick tag på en begagnat topp till motorn på Amiga och det lilla vi fick kört med motorn så verkade det fungera bra. Joakim hade sökt jobb hos en förre detta arbetsgivare i Oslo och fick svar att han var välkommen att börja där. Jag hade sökt jobb i Hemtjänsten, och fick börja när det passade mig.

Det var ju sommar och fint väder så vi passade på att greja lite med båten, ta fina cykelturer och umgås med familj och vänner innan det var dags att börja jobba igen.

Grillkväll
Middag ute med vänner
Kräftskiva
Cykelturer
..och bad i insjö
Små skogstroll

Vi förberedde oss mentalt på att återgå till ekorrhjulet och svenssonlivet igen och det kändes faktiskt helt okej nu när världen hade stängt sina gränser. Vi var så tacksamma och glada för att vi hade fått hyrt ett hus i Kungshamn. Vi fick komma och titta i huset som Bengt och Birgitta hade vänligheten att låta oss hyra. Vi älskade huset från första stund, mycket ljusinsläpp och högt i tak gjorde att vi inte kände oss instängda. Nu såg vi fram emot att flytta på land igen. Amiga behövde en riktig renovering så hon skall få stå på land under vinteren. Vi hade en rejäl påväxt under vattenlinjen. Vi hade ju inte fått bottenmålat Amiga som planerat i Karibien, så det var gott om långhalsar och några havstulpaner med. Det hade märkts på farten vi gjorde hem.

I början på Augusti började vi jobba igen, Joakim åkte till Oslo för att lägga golv och jag började inom hemtjänsten. Jag gjorde ett covid-19 test som jag fick negativt svar på efter två dagar. Nu var det viktigt att hålla sig frisk för att skydda de äldre och inte bara sig själv längre. Joakim jobbade en vecka och var hemma en vecka, det kändes som det kunde fungera fast det blev jättetomt när han åkte. Vi hade ju inte varit ifrån varandra en enda dag de sista 15 månaderna så jag saknade honom enormt. Men dagarna fylldes med jobb och aktiviteter och jag såg fram till varje kväll när vi kunde prata över telefon. Det blev en vana det med. Det gick snabbt att komma in i jobbet och efter jag fått medicin- och insulindelegering tog det fart. Plötsligt jobbade jag 100 procent och dagarna bara flög iväg.

I mitten på augusti fick vi flytta in i huset, vi hyrde det möblerat så det var enkelt att flytta in. Joakim trivdes inte på jobbet i Oslo och vi saknade varandra, han hade fått ett tips om ett jobb i Uddevalla som marinelektriker på varvet Arcona av sin son Steffo. Han sökte jobbet och fick det. Joakim har jobbat i båtbranchen i många år innan han blev golvläggare. Nu fick han en ny chans att bygga båtar igen och han stortrivdes från dag ett. Jag blev också nöjd, nu kommer han hem varje dag.

En reaktion till “Hemma igen

  1. Härligt att ni är hemma😊 Tänk att allt blev så fantastiskt bra! Allt löste sig ändå i dessa tider. Det värmer mig💟💟 Kram på er

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s