Sommar och sol

Nu är äntligen huset klart för uthyrning och det blev uthyrt samma dag vi var klara…mycket skönt.

Vilka fantastiska dagar vi har, i morse ca vid 5 tiden satt vi ute i sittbrunnen och åt frukost och drack kaffe. Havet låg helt spegelblankt och fågellivet var ett skådespel att se. Det var så underbart att sitta där ute att Eva kom nästan försent till jobbet. Joakim åkte en tur ut med Amiga för att kalibrera autopiloten, nu längtar vi verkligen till vi kan sätta segel och segla mot Shetlandsöarna och Skottland. Han kopplade även vindinstrumenten och autopilot på så sett att vi kan få autopiloten att styra efter vinden. Även om vi har vindroder kan det vara bra med autopilot nära kusten.

Joakim tog emot våran första hyresgäster idag, hoppas dom blir nöjda med uppehället.

När Eva slutat jobbet så var det hett ute, 31 grader, det blev att snabbt byta om och kasta sig i havet som är 23 grader nu. Vi badade hela eftermiddagen och blev bjuden på kaffe av båtgrannen. Vi fick ju gå dit även om dom har en motorbåt, svårbjudna är vi inte 🙂

Det har varit mycket folk och badat på bryggan idag, jättekul! Tyvärr händer även tråkiga saker, en mindre motorbåt kom in till bryggan med en kvinna i som skadat ryggen ute på sjön. Dom fick låna ett kapell av oss som skydd för solen till den skadade kvinnan som inte kunde röra sig, i väntan på ambulans. Tyvärr kunde vi inte göra så mycket mer men dom var väldigt tacksamma ändå.

Vi har börjat med att planera rutter men det nog bara att ta dagarna som dom kommer för vindarna ändrar sig, enligt väderappen Vindy, dag för dag.

Men en sak är säkert, båtlivet är helt underbart! Särskilt i detta vädret.

En reaktion till “Sommar och sol

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s