Att köpa sjökort…

Vi trivs väldigt bra i Arendal, en mysig liten stad, men även om vi trivs så vill vi ju vidare. Planen var att vi skulle sova här bara en natt men så blev det inte. Efter frukost och kaffe drog vi iväg till centrum och tog bussen till ett köpcenter en liten bit utanför Arendal. Vi behöver ett digitalt sjökort över västsidan av Norge och vi kollade upp på nätet om det fanns i aktuell båtsportsaffär, och det gjorde det. Vi träffade på en mycket hjälpsam och trevlig busschafför, han till och med klev ur bussen på våran hållplats och förklarade vägen till båtaffären, även att det stod passagerare och väntade. Det hela tog ca en och en halv timma. Väl tillbaka i båten upptäckte Joakim att sjökortet inte alls var det vi skulle ha, fast dom i affären hade laddat ner sjökortet åt oss. Det var bara för Joakim att sätta sig på bussen och åka tillbaka. Eva stannade kvar i båten och lagade middag. När Joakim kom tillbaka var det så långt på dagen så vi beslöt oss för att stanna kvar till dagen efter. Eva hade ju varit tvungen att betala hamnavgift för ett dygn till under tiden Joakim varit iväg. Det kändes trist att en hel dag gick åt till att köpa sjökort för det var fina vindar att segla i och på eftermiddag och kväll vände vinden och blev motvind.

Vi njöt av god mat och ett glas vin istället för att deppa, Eva bakade bröd för det var nästan slut. Det tar nog några gånger att steka bröd innan vi lär oss hur mycket värme som ska på och hur lång tid det tar innan bröden är klar. Men det är kul att baka sitt eget bröd.

I morgon räknar vi med att komma iväg vid sjutiden, då har vi iallafall medvind fram till tolvtiden på dagen. Sen får vi antingen kryssa eller gå för motor, det ska blåsa 10-12 m/s.

Små tävlingsbåtar som ligger i hamnen.

Ut på tur aldrig sur, på busstur 😁

Planering inför morgondagens seglats.

Ännu ett brödbak, nu blir det nybakat ljummen kvällsmacka😍

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s