En blåsig dag i en vacker vik.

Igår när vi skulle planera vidare färd bestämde vi oss för att gå den planerade rutten på söndag istället. Idag har det blåst fel vindar för våran del som ska över sydspetsen på Norge, Lindesnes, det har varit varning för 18 m/s och att fritidsbåtar ska söka hamn eller gå inomskärs. Vi tar till oss av informationen och ligger kvar och bara njuter av dagen. Joakim har läst på i Pilotböckerna, Eva har läst resebrevbok och drömt sig bort till någon söderhavsö. Det har ju inte varit så svårt att göra för värmen är det inget fel på, nästan som det är söderhavs temperaturer även i havet. Det är inte svårt att få dagarna att gå, det händer saker hela tiden. En motorbåt som försökte lägga till fastnade på ett grund, som tur var hade den en båtkompis som lätt kunde dra loss den. Eva har tvättat handdukar och Joakim har skruvat åt vanten.

Vi ligger i en mycket vacker vik, vi har medvetet lagt oss ganska långt ut i viken för att kunna nyttja vinden så vi får ström. Längre in är det nästan vindstilla. Sol och vind har sett till att hela batteribanken är fulladdat när kvällen kommer. Vi njuter av att bara vara och man märker att vardagsstressen släpper taget. Vi trivs väldigt bra ombord på Amiga, livet är enkelt och vi njuter av att få vara tillsammans varje dag. Vi skaffar oss massor av erfarenheter, för när sant ska sägas har vi inte mycket erfarenhet i sjömanskap och segling. Vi har haft segelbåt sedan 2011, då köpte vi en X79, som vi lärde oss segla med. År 2014 köpte vi en vacker CB33, den seglade guddomligt och hade alla bekvämligheter, bara det att det var ståhöjd i kajutan var ju underbart. Men erfarenheter av långsegling saknar vi så därför gör vi denna resa. Vi vil se hur det är att sova i 3 eller 4 timmars pass, att sitta ensam uppe på vakt om nätterna, lära känna sig själv och hur man reagerar när det blir brist på sömn. Vi har ju förstått från andra långseglare att efter ca 3 dygn kommer man in i en rutin som känns bra. Men innan dom 3 dygnen passerat…hur är det då? Spännande!

Vi har tid till reflektion och eftertanke, vi är försiktiga samtidig som vi presser gränserna för att utvecklas lite mer. Vi är äventyrslystna och vi känner oss smått galna ibland. Men en sak är säkert, vi båda älskar att segla!

Idag har det inte blivit något fiske så det fick bli konserver med köttfärssås och pasta till kvällsmat. I och med att det är lördag så fixade Joakim lite lördagsmys till oss, han poppade popcorn och serverade rött vin till.

I morgon tidigt tänker vi försöka gå inomskärs så långt det går, det ska blåsa en hel del även i morgon. Vi behöver komma oss till Farsund senast måndag för på tisdag har vi ett väderfönster med gynnsamma vindar som vill föra oss närmare målet, Shetland och Skottland.

En vacker vik.

Pilotbok om Shetland.

Resebrevbok från jorden runt seglare.

Popcorn ❤

2 reaktioner till “En blåsig dag i en vacker vik.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s