Whats meant to be, will always find a way.

Äntligen sänker lugnet sig någorlunda.

Hösten har varit intensiv, det visste vi att den kom att bli men även om man vet så känns det i kroppen. Vi har fått så mycket gjort i huset som vi nästan bara drömde om att vi skulle få gjort. Huset har varit upp och ner vänt under renoveringar av två badrum, målning av ett sovrum, sortera föremål, sälja vissa och kasta massor. Vi har fixat alla smågrejor som finns i ett hus att fixa. Städat från tak till golv och packat i lådor det vi tänkas kan behöva i båten. Det blir nog säkert en sortering till när vi väl flyttar in i båten. Vi har även passat på och haft roligt när tillfällen bjöds. Eva har träffat gamla arbetskamrater och Joakim har hälsat på sina barn. Vi har firat Joakims mamma, tillsammans med delar av familjen, ätit gott och varit på bio. Dessa tillfällen har varit guld värda. Vi har även hunnit med lite HLR utbildning.

Vi var ju med i radion tidigare i höst och det snappade GT/Expressen upp så vi blev uppringda och tillfrågade om vi ville ställa upp i en intervju. Det var ju riktigt roligt att bli tillfrågad så vi sa ja. Det blev en trevlig artikel om våran resa. Efter ett par månader, mitt under dessa stora beslut om vilket handfat och vilken dusch vi skulle köpa, trillade det in ett sms om vi ville vara med i TV4Nyheterna. Evas puls höjdes en aning och Joakim blev aningen andfådd han med. Egentligen hade vi inte tid, för programmet skulle sändas under julhelgen och vi stod upp till öronen i renoveringsbråte hemma. Men vi klarade av att skjuta på datumet lite närmare jul så då kunde vi säga ja.

Precis när vi håller på med slutklämmen på husrenoveringen börjar bilen beté sig konstigt på ratten en morgon när Eva var på väg till jobbet. Meningen var att Eva skulle handla direkt efter jobbet, men hon vågade inte köra någon annan stans än hem. Joakim blev med på en åktur efter jobbet och det var tur, för när vi kom upp till macken för att tanka så small det till och vi hade ingen styrning! Tack och lov så hade vi ingen fart och inget ivägen så det var bara att stoppa. Vi klev ur bilen och där på asfalten låg det fem svarta kulor som en gång hade varit en del av en drivknut. Det var bara att ringa efter hjälp, som tur var kom Helena och hjälpte oss få parkerat bilen säkert innan hon körde hem oss. Vi tackade så mycket för hjälpen och hoppade in i firmabilen, för mat var vi tvungna att handla. Evas son, Simon, var så snäll att låna oss sin bil tills vi får lagat våran. Den fick en tur till verkstaden dagen efter och ska vara lagad innan jul, vilken tur i oturen.

Vi har äntligen bestämt oss för vilken mäklare vi ska använda oss av. När det väl var bestämt gick det snabbt. Vi bestämde en dag för fotografering av huset och med det som mål jobbade vi hårt för att bli färdig. Dagen innan fotografering trodde Eva att vi aldrig skulle bli klar, det var så mycket kvar att göra. Men med gott humör och mycket god arbetsvilja så var vi klara med nästan allt när det var sängdags. När dagen kom var det bara lite småpyssel kvar, vi gick opp tidlig och fixade till det sista och då hade vi en timma kvar tills fotografen och mäklaren skulle komma, vilken lyx!

Fotograferingen gick smidigt, efter ett par timmar var det klart. Vi belönade oss med en god lunch ute. Efter lunch bar det av hem för att plocka undan det som vi åstadkommit innan fotograferingen, och äntligen få sätta upp adventsstjärnor, julgranen, stryka juldukar för att lägga på borden, stryka och hänga upp julgardiner i köket. Helt underbart att få känna lite på julkänslan innan vi åker till nord Norge.

Vi behöver verkligen denna jullovsledighet! Eva sökte semester redan i september för att kunna vara ledig under julhelgen och några dagar till. Flygbiljetter och bil är bokad så nu längtar vi tills vi åker hela familjen. Det ska bli så roligt att träffa nära och kära där uppe i nord.

3 reaktioner till “Whats meant to be, will always find a way.

 1. WOW. Så fint dere har fått det, nesten så det er synd å selge det 😀 .
  Håper dere får det fint i nord og at dere greier å legge stresset igjen før dere drar.

  God Jul

  Sveinung

  Gilla

 2. Whats ment to be, will always find a way 🙏 underbar tanke och så sant💟 Ni är riktiga influenser 😄 kram och tack för era kloka tankar som inspirerar oss andra. Era godingar😘

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s