Full fart mot sommaren.

Jisses vad fort tiden går!! Veckorna flyger iväg och vi känner ibland att vi skulle behöva stoppa tiden lite bara för att hinna med allt vi behöver göra. Nu är det mindre än 140 dagar kvar och våren börjar ge sig till känna. Istället för att jobba eller städa, skulle vi gärna segla lite nu när vädret är vackert. Men seglingen får vänta lite till. Vi har haft visningar av huset nästan varje helg och det är jättekul att så många vill komma och titta. Men det har gått trögt med budgivningen. Vi är jättenöjda med mäklaren, dem jobbar dygnet runt, sju dagar i veckan känns det som. Vi får fantastisk bra feedback efter varje visning, de är sakliga och professionella. Nu hoppas vi bara på att buden börjar trilla in.

Att gå ut offentlig med att vi ska ut och segla har verkligen gett oss massor med nya kontakter och vi har fått nya bekantskap, det är så roligt att prata med människor som har varit ute och seglat både kortare och längre tid. Vi träffar även på människor som bara vill prata om våran resa och vill följa oss, så häftigt och så kul. Vi har blivit bekant med världens finaste familj, familjen Oresten på Hasselösund. Hos dem har vi fått mängders med tips om både fiske, fina platser att besöka, god kvällsmat och pepp när vi börjar vackla i vårt beslut. Vi blev även inbjuden till deras fantastiska föreläsning i församlingshemmet på Smögen, där det serverades kaffe och tårta tillsammans med otroligt vackra bilder på vackra ställen runt om i världen. Våran längtan blev inte mindre av det.

Vi har ju sådan tur att det finns en frisör i Joakims familj, systern Jessica. Joakim klipper sig hos henne och nu när det börjar närma sig vårat stora äventyr så frågade vi om hon kunde tänka sig lära oss att klippa varandra. Det kunde hon, så först på tur var Joakim att klippa Eva. Vi var båda lite nervösa men kände oss ändå i trygga händer när det var dags. Joakim visade sig även ha talent för detta, han fick en finfru istället för en fulfru. Efter hårklipp utan missöden blev det bad ute i den uppvärmda badtunnan, som Patrick hade fixat. Så skönt att sitta i 38 gradigt vatten och det snöar. Vi var ju tvungen att rulla oss i snön för därefter hoppa i badet igen. Vilken trevlig och mysig kväll det blev med mycket skratt.

När båtmässan var i Göteborg passade vi på att åka dit för det är ju alltid något man kan snappa upp eller bara insupa miljön. Det var mycket folk och som alltid var vi helt slut när vi åkte därifrån. I år fick vi köpt oss ett redigt havsfiskespö med en rulle av märket Fladen, så nu blir det att försöka få tonfisk och guldmakrill på middagsbordet ombord på Amiga.

Vi har även fixat med nya glasögon till Joakim och nya pass till oss båda. Eva fick åka till Sarpsborg för att förnya sitt pass mens Joakim ordnade sitt i Uddevalla. Den stora skillnaden på norskt och svenskt pass är att det norska är giltig i 10 år men det svenska passet är bara giltig i 5 år.

Joakim försöker få i gång ssb, kortvågsradion, han har kämpat med den i tre dagar och börjar få lite grepp om hur det fungerar. Den ska ge oss information om vädret, vi ska även kunna ha kontakt med andra segelbåtar på lång distans. Vädret ska kunna laddas ner på datorn så vi kan se mycket enkla väderkartor för närmsta dygnet. Vi kan även skicka och ta emot korta mail via ssb radion.

Nu när det börjar bli lite vår i luften känner vi att längtan att flytta ner i båten blir starkare. Vi ser så fram emot att få segla iväg till sommaren. Hoppas bara huset blir såld så vi slipper vänta ett helt år till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s