Havstensund

Oj vilken resa vi gjort hittills! Både mentalt och med tanke på allt jobb vi gjort för att bli av med alla grejor. Som tidigare berättat så blev det sista som var kvar på Joakims firma bara stuvad ner i båten. Vi hade aldrig hunnit klart till avresedagen om vi skulle sjöstuva allt och den ville vi inte skjuta på. Vi fick en härlig seglats upp till Trossö, där vi lade oss för kvällen. Vi orkade inte greja mer, hade nog med att reflektera över alla avsked som vi tagit. Efter någon orolig natt vaknade vi tidigt av regn och blåst. Joakim har redan skrivit om det så det hoppar jag över. Vi bestämde oss för att åka till Havstensund brygga. Så här ligger vi nu.

Vi hade ju inte hunnit med att handla mat heller så det var vi tvungen att göra. Föräldrarna till Joakim fixade så vi kunde låna en av deras bilar, otroligt snällt av dem. Käth kom och hämtade oss vid tio tiden på förmiddagen igår och körde oss hem till dem. Där fick vi kaffe och kaffebröd innan vi åkte till Uddevalla för att fixa mat och AIS. Som tur var hade Seasea en AIS liggande så efter några telefonsamtal så fick vi bytt till den nya.

Vi blev ju hungriga och då låg ju Ikea nära till hands, men vilka köer det var där. Efter ett onormalt stort tålamod, ca 30 minuter, hade vi hittat bord och fått ätit. Ååh så gott det var!Vidare gick vi till närmsta mataffär och fick handlat massor med mat. Nu känns det bra. Joakim hade en del papper som skulle till revisorn som vi inte hade hunnit med att få lämnat, det fick vi gjort nu. På vägen hem plockade vi upp Käth som hade hälsat på vänner, och när vi kom hem till Bror så höll han på att grädda pizzor. Det blev en riktig festmåltid med Princesstårta och kaffe till efterrätt. Sådan tur vi har.

Bror körde hem oss till Havstensund, maten och AIS lastades ur bilen och i båten. Det blev en hel del att packa upp. Det en sådan skön känsla när det klart. Kvällen var ung, bara nio, men vi somnade som två barn och sov till nio idag morse. Jag vaknade pigg och utvilad, klar för dagens göromål. Efter frukost drog vi igång med att sortera och packa bort, sjöstuva allt som var lagt i akterruffen. Det blev en hel dags jobb men så blev det bra också. Alla verktyg sorterades, kan säga att det fanns en hel del dubbletter. Vi gick genom alla papper och pärmar som vi inte hunnit med. Det slängdes en hel del.

På eftermiddagen kom Jonny och hälsade på, det var mycket trevligt. Det blev bestämd att han skulle komma med sin stora Defender bil och ta med sig de grejerna vi inte ska ha med oss. Så underbart med en sådan hjälpsam familj.

3 reaktioner till “Havstensund

  1. Gott att höra att allt kommer på plats och att ni hinner att återhämta er 😃😋. Ha nu ett fantastiskt äventyr så ses vi säkerligen i någon hamn så småningom 😋❤️

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s