Fin seglats till Koster

Dagen började med god frukost, blå himmel och en liten kall bris från norr. En perfekt dag att segla upp till Koster. Jonny kom för att hämta grejer som vi ville lämna efter gårdagens röj. Nu känns det mycket bättre när vi har fått ordnat och sjöstuvat i båten.

Vi gick för motor i ca en timma för vi hade motvind, men när vi närmade oss Kosterhavet så vred vinden och vi kunde hissa segel. Vi fick bra fart, mellan fem och sex knop hela vägen till Koster. Vi beslöt oss för att lägga oss i gästhamnen på nordön. Vi var inte ensamma om det beslutet. Det var mycket båtar, nästan bara norska båtar men vi fick plats ändå. Vi ligger som fjärde båt utanpå.

När vi låg tryggt förtöjd gav vi oss av till affären för att köpa lite färskvaror. Tillbaka i båten lagade vi lunch och drack en landaröl till det. När vi betalade hamnavgiften visade det sig att vi hade inte varit här sedan vi hade X-båten och den sålde vi våren 2014. Vi fick med en karta som visade fina stigar runt ön som vi tyckte att vi borde utforska. Det blev en fin tur på dryga två timmar.

Väl tillbaka i båten pratade vi en stund med båtgrannen innan vi började frysa. En kopp kaffe och en liten whisky innan sängdags blev det oxå.

6 reaktioner till “Fin seglats till Koster

  1. Vad härligt för er nu när allt ordnat upp sig med packning och avlastning! Ni är fantastiska och vilka fina bilder! Det är också några år sedan vi var där med båten mycket fint på Koster! I min almanacka med dagens ord stod det ” Livet är att våga äventyret eller ingenting alls” Kram på er ♥️♥️

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s